Copyright © Greek Oregano
Design by Dzignine

Αιθέριο έλαιο ρίγανης - Το θαυματουργό βότανο της φύσης




Έλαιο της άγριας ρίγανης – Το θαυματουργό βότανο της φύσης

Η παρουσία της ρίγανης γύρω μας, χρονολογείται γύρω στο 3000 π.Χ. Χρησιμοποιήθηκε ως θεραπευτικό βότανο για πολλές ασθένειες, καθώς και για πολλά άλλα οφέλη που παρέχει στη μορφή του ριγανέλαιου. 
Η ρίγανη, επιστημονικά γνωστή ως «ορίγανον το κοινόν», όπως ονομάστηκε από τον Carolus Linnaeus, αποτελεί μία συνηθισμένη ποικιλία του ορίγανου. Το γένος της προέρχεται από την οικογένεια της μέντας (Lamiaceae). Είναι εγγενής σε θερμές κι εύκρατες περιοχές, όπως στην δυτική και νοτιοδυτική Ευρασία, όπως και στη μεσογειακή επικράτεια. Η τιμή του PH της ρίγανης, κυμαίνεται μεταξύ 6.0 και 8.0.

Η άγρια ρίγανη έχει πολλές χρήσεις. Οι Βαβυλώνιοι μας παρουσίασαν τη ρίγανη τόσο ως θεραπεία για πνευμονολογικά και καρδιακά νοσήματα, όσο και για πληγές και δηλητηριώδη τσιμπήματα. Αργότερα, οι αρχαίοι Έλληνες την χρησιμοποίησαν για τους ίδιους λόγους. 
Αυτό αποδεικνύει ότι η ρίγανη αποτελεί ένα εγγυημένο θεραπευτικό βότανο, που έχει χρησιμοποιηθεί για πολύ καιρό.

Η ρίγανη είναι περισσότερο διαδεδομένη για τη χρήση της με τη μορφή του ριγανέλαιου. 
Το αιθέριο έλαιο της ρίγανης, παρασκευάζεται απευθείας από τη φύση, και ειδικότερα από τις ποικιλίες της άγριας ρίγανης. Τα φύλλα της άγριας ρίγανης, είναι εκείνα που μας δίνουν το έλαιο. 

Το φυτό μεγαλώνει σε ένα χημικά ελεύθερο περιβάλλον , και η εξαγωγή του πραγματοποιείται με φυσικές μεθόδους. Όπως περιγράφεται στο βιβλίο “Salmons Herbal” (1600), το έλαιο συνίσταται για το στήθος, τους πνεύμονες, την εμμηνόρροια, όπως και για επιπλοκές που αφορούν την μήτρα και το πεπτικό σύστημα. 
Πιο συγκεκριμένα, το έλαιο θεραπεύει την διάρροια, το άσθμα, τα κρυολογήματα, τις μολύνσεις των γυναικείων γεννητικών οργάνων και τους όγκους της μήτρας. Επιπλέον επιθυμητό αποτέλεσμα, αποτελεί η καταπολέμηση των ηπατικών παθήσεων.



Οι χρήσεις του ριγανέλαιου


Καταπολέμηση λοιμώξεων

Έρευνες έχουν δείξει ότι το ριγανέλαιο έχει την ικανότητα να καταπολεμά πολλές μολύνσεις, όπως τον ασπέργιλλο μύκητα, τον σταφυλόκοκκο , κολπικές μολύνσεις και πολλά άλλα. Σύμφωνα με το υπουργείο γεωργίας των ΗΠΑ, η ρίγανη είναι αρκετά ισχυρή ώστε να αντιμετωπίσει ακόμα και την σαλμονέλα ή το βακτήριο Ε. coli. Το τμήμα φυσιολογίας και βιοφυσικής του Ιατρικού Κέντρου του Georgetown, επιβεβαίωσε με τη σειρά του, τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας.


Προστασία κατά των βλαβερών  οργανισμών

Με τη βοήθεια του ριγανέλαιου, πολλοί οργανισμοί που εισέρχονται στο σώμα μας μέσω μαγειρεμένου κρέατος ή αφιλτράριστου νερού, μπορούν να απομακρυνθούν. Μέσα σε έξι εβδομάδες κατανάλωσης ριγανελαίου, οι οργανισμοί θα εξαφανιστούν. Η χρήση του ριγανελαίου μπορεί να εμποδίσει την εξάπλωση παρασιτικών οργανισμών, τόσο εντός όσο και εκτός του σώματος. Στα παράσιτα αυτά περιλαμβάνονται: ο πλατυέλμινθας σκώληκας, οι ψείρες, οι ψύλλοι, τα κουνούπια και διάφορα άλλα.


Ενίσχυση της πέψης

Ο πεπτικός σωλήνας είναι ένα από τα σημαντικότερα μέρη του σώματος. Όταν το πεπτικό σύστημα δεν λειτουργεί σωστά, τότε η υγεία μας δεν θα είναι καλή για πολύ. Χωρίς σωστή πέψη, οι τροφές θα αρχίσουν να αποσυντίθενται στην πεπτική οδό. Το ριγανέλαιο φημίζεται για την ικανότητά του να καθυστερεί την αποσύνθεση των τροφών, λόγω της αντιβακτηριδιακής, αντιμυκητιακής,  αντιπαρασιτικής και αντιοξειδωτικής του ικανότητας.



Ως φάρμακο έκτακτης ανάγκης

Το ριγανέλαιο συνιστά ένα εξαιρετικό φάρμακο έκτακτης ανάγκης, καθώς μπορεί να βοηθήσει ποικίλα νοσήματα, όπως προβλήματα της ουροδόχου κύστης, αιμορραγία, καρδιακή ανεπάρκεια, πονοκέφαλο, κνησμό στο δέρμα, πόνο στο στόμα, στομαχόπονο, εντερικά παράσιτα και πονόδοντο. Αυτές οι μέθοδοι παρουσιάστηκαν στο βιβλίο «Garden of Health» (1633).


 Αγορά με ένα κλικ
Αγορά αιθέριου ελαίου ρίγανης Ολύμπου



Απώλεια βάρους

Εκτός από την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, το ριγανέλαιο βοηθάει στη διαδικασία απώλειας βάρους. Σύμφωνα με μελέτες, το ενεργό συστατικό στο ριγανέλαιο, γνωστό ως καρβακρόλη, ρυθμίζει τα γονίδια και μειώνει τον ερεθισμό στον λευκό λιπώση ιστό.

Οι χρήσεις του ριγανέλαιου πέρασαν απαρατήρητες για πολύ καιρό. Το αιθέριο έλαιο της ρίγανης διατίθεται σε υγρή μορφή και σε κάψουλες. Το αιθέριο έλαιο της ρίγανης έχει υψηλή συγκέντρωση, έτσι ώστε για να καταναλωθεί πρέπει να λαμβάνεται σε μικρές ποσότητες, όπως μία με δύο σταγόνες αναμεμιγμένες με χυμό. 
Το έλαιο μπορεί να αναμειχθεί με ένα κουταλάκι του τσαγιού σιρόπι σφενταμιού, μελιού, ή ελαιολάδου, ούτως ώστε να πάρει πιο γλυκιά γεύση. Καταναλώστε το για 15 μέρες, σταματήστε για άλλες 15 και επαναλάβετε.


Το ριγανέλαιο είναι η ιδανική λύση για πολλά συνηθισμένα προβλήματα, που αντιμετωπίζουμε συχνά. Το αιθέριο έλαιο της ρίγανης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλούς λόγους, από λοιμώξεις μέχρι απώλεια βάρους, μία πηγή απαραίτητων συστατικών. Το αιθέριο έλαιο της ρίγανης έχει θαυματουργά αποτελέσματα για τον άνθρωπο και λειτουργεί κατ’ αυτόν τον τρόπο εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια. 

Παραγγείλτε το τώρα με ένα κλικ εδώ: Αγορά αιθέριο έλαιο ρίγανης Ολύμπου


1 σχόλια: