Copyright © Greek Oregano
Design by Dzignine

Ριγανέλαιο: Το απόλυτο αντιβιοτικό





Ριγανέλαιο: Το απόλυτο αντιβιοτικό

Το ριγανέλαιο αποτελεί το απόλυτο αντιβιοτικό. Η ρίγανη είναι ένα ισχυρό βότανο με μοναδικές θεραπευτικές ιδιότητες. Γνωρίζατε πως η ρίγανη περιέχει οκταπλάσια αντιοξειδωτικά από τα μήλα και τριπλάσια από τα βατόμουρα; Τα αντιοξειδωτικά χρειάζονται, για να προστατέψουν τον οργανισμό από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες, ενώ ενισχύουν με φυσικό τρόπο το ανοσοποιητικό σύστημα. Το ριγανέλαιο είναι το πλέον δραστικό φυτικό έλαιο στον κόσμο!
Η διανομή του ριγανέλαιου ξεκίνησε στην Αρχαία Ελλάδα. Στα ελληνικά η λέξη ρίγανη σημαίνει η χαρά του βουνού (όρος + γάνος  = «το σημαίνον την χαράν»). Οι Έλληνες υπήρξαν οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν το λάδι για θεραπευτικούς σκοπούς, ως έναν ισχυρό αντιικό, αντιβακτηριδιακό, αντισηπτικό, αντιμυκητιακό παράγοντα, όπως και σαν θεραπεία για τον πόνο και τις φλεγμονές. Ήταν το βασικό αντιβακτηριδιακό εργαλείο που χρησιμοποιήθηκε από τον Ιπποκράτη. Τα φύλλα της ρίγανης χρησιμοποιούταν παραδοσιακά για να θεραπεύσουν ασθένειες, οι οποίες σχετιζόταν τόσο με το αναπνευστικό, όσο και με το πεπτικό σύστημα.

Βασικά συστατικά

Το αιθέριο έλαιο της ρίγανης, είναι μία πλούσια πηγή συγκέντρωσης μεταλλικών στοιχείων. Περιέχει ασβέστιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, σίδηρο, κάλιο, χαλκό, βόριο, μαγγάνιο, βιταμίνες C, Α (β-καροτίνη), νιασίνη.
Το ριγανέλαιο περιέχει τέσσερις βασικές χημικές ομάδες, οι οποίες αποτελούν ενεργούς θεραπευτικούς παράγοντες.

- Φαινόλες, συμπεριλαμβάνοντας καρβακρόλη και θυμόλη. Δρουν ως αντισηπτικά και αντιοξειδωτικά.
- Τερπένια, συμπεριλαμβάνοντας πινένιο και τερπινένιο. Έχουν αντισηπτικές, αντιικές, αντιφλεγμονώδεις και αναισθητικές ιδιότητες
- Λιναλοόλη και βορνεόλη, που αποτελούν δύο μεγάλες χημικές αλυσίδες, τις οποίες βρίσκουμε στο ριγανέλαιο. Παρουσιάζουν αντιικές και αντισηπτικές ιδιότητες.
- Εστέρες, συμπεριλαμβανομένου του οξικού λιναλυλεστέρα και του οξικού γερανυλεστέρα.Παρουσιάζουν αντιμυκητιακές ιδιότητες.

Παρόλο που όλα αυτά τα συστατικά έχουν θεραπευτικές ιδιότητες, το σημαντικότερο βασικό συστατικό που συναντάται στο ριγανέλαιο είναι η καρβακρόλη. Επιστημονικές έρευνες,  έχουν αποδείξει πως η καρβακρόλη, αποτελεί ένα από τα αποτελεσματικότερα αντιβιοτικά στο χώρο της επιστήμης.


Το ριγανέλαιο δεν παρασκευάζεται το ίδιο από κάθε ποικιλία

Η πραγματική άγρια μεσογειακή ρίγανη πρέπει να ανήκει είτε στην ποικιλία «origanum vulgare», είτε στην «Thymus capitatus - θύμος ο κεφαλωτός» , η οποία κατά κύριο λόγο ευδοκιμεί στην Ισπανία. Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε βέβαιοι πως το ριγανέλαιο προέρχεται από τις δύο αυτές ποικιλίες. Επιπλέον η συγκέντρωση καρβακρόλης που περιέχει, πρέπει να είναι μεγαλύτερη του 70%.


Origanum Vulgaris "Hirtum" (81% carvacrol, 3,7% thymol)



Το σπουδαιότερο είναι πως το αιθέριο έλαιο της ρίγανης δεν προκαλεί ανεπιθύμητα συμπτώματα στον οργανισμό, ενώ δεν έχει παρενέργειες, όπως τα φαρμακευτικά αντιβιοτικά. Επιπρόσθετα, είναι αποτελεσματικό απέναντι  σε επικίνδυνα και πολλές φορές θανατηφόρα βακτήρια, δίχως να προκαλεί βιολογικές αλλαγές στον οργανισμό.

Το ριγανέλαιο θρέφει το σώμα, χωρίς να καταστρέφει τα θρεπτικά συστατικά του, όπως τα συμβατικά αντιβιοτικά.

Και με βάση την στατιστική, παρατηρούμε ότι οι μεσογειακοί λαοί ζουν περισσότερα χρόνια σε σύγκριση με τους υπόλοιπους. Και αυτό ίσως να συμβαίνει επειδή η ρίγανη συνοδεύει τα περισσότερα μεσογειακά πιάτα!



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου